februar 23, 2019
utorak, 19 jun 2018 21:02

Manifestacija "Stari lala" održana u Kovinu

Autor:

Turistička organizacija opštine Kovinsaopštila je da je u ovom gradu održana osma po redu manifestacija "Stari Lala", koja tradicionalno izaziva veliku pažnju građana kovinske, ali i okolnih opština.

Manifestaciju je svečano otvorila predsednica opštine Kovin Sanja Petrović, posle čega je usledio bogat program koji su Kovinci imali prilike da gledaju tokom dva dana.

Nastupali su KUD Mladost iz Kovina, Nacionalni ansambl Kolo, deca folklornog ansambla iz Krive Palanke (Makedonija), održan je koncert Kovinskih Bećara, predstavljena je PU Naša Radost igrama, pesmama i recitalima, održan je koncert harmonike izvođača Jadrana Anđelkovića, pokazna vežba Crvenog krsta, kuvanje nacionalnih jela i riblje čorbe, deca brijaju balone, banatska svadba, takmičenje u starim zaboravljenim igrama, likovna kolonija, izložba poljoprivrednih mašina i prodajna izložba ručno rađenih predmeta.

Tradicionalno su podeljene zahvalnice svim učesnicima manifestacije i izabrani su najbolji u takmičarskom delu programa po određenim kategorijama. Na samoj završnici manifestacije priređen je vatromet.