februar 19, 2019
utorak, 12 jun 2018 20:25

Udruženje Familija organizovalo prvi kurs samoodbrane za žene

Autor:

Udruženje sportista Familija iz Kovina organizovalo je kurs samoodbrane za pripadnice ženskog pola. Projekat je sproveden u saradnji sa Rvačkim klubom iz Smedereva, a pod pokroviteljstvom opštine Kovin.

U okviru projekta koji su pokrenuli "Stop nasilju nad ženama", a u saradnji sa drugim državnim institucijama, posetioci su upoznati sa planom i tokom kursa, a potom su im prikazane veštine borilačkih veština. Kurs je organizovan u cilju prevencije nasilja i podizanja svesti o nasilju u porodici. Obuka će trajati dok se polaznici ne osposobe osnovnim znanjima i veštinama samoodbrane.

Iz udruženja se posebno zahvaljuju klubovima, udruženjima i organizacijama koji su svojim prisustvom podržali ovaj projekat, a to su Wing Chun i CXQB veština, na čelu sa Dejanom Mikićem, potom klub Secutor Smederevo na čelu sa Goranom Ristićem, Bumsound, Crveni krst Kovin i Rvački klub Smederevo.

Značaj ovog projekta prepoznale su i institucije, Centar za socijalni rad i PS Kovin. Svi zainteresovani mogu se prijaviti putem telefona 060/3200-605 (Bojan Golubović, predsednik Udruženja) ili posetiti Udruženje Familija koje se nalazi u ulici Cara Lazara br 83.