decembar 10, 2018
petak, 01 jun 2018 08:33

Kovinski Komunalac - sve službe pod istim krovom

Autor:

Od ponedeljka počinje rušenje stare, i izgradnja nove fontane u centru Kovina, a u planu je i kompletno pokrivanje kovinske pijace, najavio je Predrag Stojšin, tehnički direktor JP „Kovinski Komunalac“.

On je naglasio i da je u toku proces preseljenja direkcije firme iz Sonje Marinković u Ulicu Cara Lazara. Osnovni cilj spajanja svih službi je prevashodno smanjenje troškova, ali i da građani mogu sve poslove završiti na jednom mestu. To je jedan od povoda celokupnog uređenja fasade, dvorišta i prostorija tehničke službe kovinskog komunalnog preduzeća.

Stojšin je istakao da će uskoro početi radovi na fasadi i zameni stolarije, dok je već preuređen prostor oko drveća i postavljena nova kapija na ulazu u tehniku službu. Po rečima Stojšina, građane, ali i radnike Komunalca očekuje iznenađenje kada se radi o prostoru ispred ulaza, ali nije želeo da precizira o čemu je reč.

Dvorište tehničke službe je poprimilo sasvim novi izgled, postavljena je fontana, veštačka trava, urađena je fasada i postavljeno osvetljenje. Takođe, u cilju bolje funkcionalnosti blagajna je rekonstruisana, kao i toaleti firme. Rekonstrukciju će doživeti i magacin, ali i podrum, koji bi trebalo da dobije funkciju svojevrsnog kafe bara.

Kako je Stojšin pojasnio, to će biti mesto gde će radnici moći da doručkuju, ali i da popiju kafu u toku pauze. Celokupna investicija iznosiće oko milion dinara, i odnosi se samo na materijal, s obzirom da su svi poslovi u režiji radnika Komunalca, rekao je Stojšin.

Napomenimo i da pored tekućih poslova košenja trave i održavanja čistoće u Kovinu i po naseljenim mestima, radnici Komunalca su završili radove na sadnji cveća u centru Kovina, a juče su ponovo postavljeni i kišobrani u Surduku.