Južni Banat

Južni Banat

Pančevački maraton, 6. po redu, održaće se 4. avgusta u Narodnoj bašti. Organizatori su "Maratonci Pančevo", a planira se učešće 100 trkača, 40 maratonaca i 60 polumaratonaca.

Na Letnjoj sceni Doma omladine u Pančevu, u subotu, 21. jula od 21 sat nastupiće niški sastav Stereo Banana. Ulaz je slobodan.

Teritorija Opštine Plandište bila je naseljena još u paleolitu.

U Opštini Kovin bliži se gradska slava Sveti Aranđel. Tim povodom, kao i svake godine, Opština Kovin u saradnji sa svojim ustanovama Centrom za kulturu, Turističkom organizacijom opštine Kovin, JP " Kovinski Komunalac" i Prvom i Drugom mesnom zajednicom opštine Kovin organizuje proslavu Kovinske slave kao trodnevnu manifestaciju.

Kovin je jedan od gradova kroz koji će proći Regata "Reka 2018.“ - najveća srpska regata.

Sve do kraja avgusta četvrtkom, petkom, subotom i nedeljom i ove godine biće koncerata, radionica, “Klincoteka” i drugih sadržaja u muzičkom paviljonu u okviru manifestacije “Leto u parku”.

Slikarska likovna kolonija u Crepaji (SLIC) zaslužna je zašto najjužnije mesto opštine Kovačica, Crepaja, postaje najvažnije mesto okupljanja slikara tokom leta. Svake godine program biva sve bogatiji, pa organizatorima bude sve izazovnije da opravdaju sve veća očekivanja od publike i poštovalaca umetnosti. I ove godine su uspeli!

Fabrika vode jeste najveća ali ne i jedina investicija u opštini Kovačica, o čemu je za naš program govorio predsednik opštine Kovačica, Milan Garašević.

Rekonstrukcija pijačnih tezgi u Debeljači je u toku, iako je od prethodne prošlo samo godinu.

Mlada atletičarka AK Tamiš iz Pančeva Sanja Marić je od strane Saveznog selektora Juniorske atletske reprezentacije Srbije Edina Zukovića zvanično pozvana da u periodu od 26. jula do 2. avgusta bude učesnik reprezentativnog kampa perspektivnih atletičara i atletičarki.

Strana 1 od 129