septembar 19, 2018
četvrtak, 22 mart 2018 05:59

Prezentacija programa podsticanja preduzetništva u Kovačici

Autor:

Regionalna razvojna agencija Južni Banat doo Pančevo održaće u Kovačici prezentaciju Programa podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju u 2018. godini. Ovaj program realizuje Ministarstvo privrede u saradnji sa Fondom za razvoj Republike Srbije.

Za sredstva po ovom programu mogu da konkurišu novoosnovani preduzetnici, mikro i mala privredna društva registrovana najranije do 1. januara 2018. godine.

Prezentacija će biti održana 27. marta u Sali Skupštine Opštine Kovačica, Maršala Tita 50, Kovačica, sa početkom u 11 časova.

Regionalna razvojna agencija Južni Banat doo Pančevo održaće u narednom periodu i dve dvodnevne obuke za početnike u poslovanju po Programu standardizovanog seta usluga za mikro, mala i srednja preduzeća i preduzetnike u 2018. godini u opštini Kovačica.

Prva obuka biće organizovana 16 i 17. aprila, a druga 23. i 24. aprila, obe sa početkom u 10 časova. Potvrda o završenoj obuci se priznaje kod Nacionalne službe za zapošljavanje, Razvojne agencije Srbije i prilikom konkurisanja za bespovratna sredstva i start-up kredit kod Ministarstva privrede i Razvojnog fonda Republike Srbije.