februar 23, 2019
sreda, 27 jun 2018 15:29

Orkestar Danijela Kostića pobednik Guče u Padini

Autor:

Predtakmičenje trubačkih orkestara Vojvodine i Beograda održano je u Padini po osmi put. Praznik trube otvoren je defileom trubačkih orkestara, a zvuk najpopularnijeg limenog instrumenta širio se padinskim ulicama i najavio početak takmičarskog dela.

Za dobru organizaciju pobrinula se Turistička organizacija opštine Kovačica, a pod pokroviteljstvom opštine Kovačica. Ispred TOOK prisutnima se obratila Dragana Latovljev, v.d. direktorke, a ispred lokalne samouprave reč dobrodošlice poželeo je Zlatko Šimak, predsednik Skupštine opštine Kovačica. Dragana Latovljev istakla je zadovoljstvo pozicioniranjem manifestacije Guča u Padini kao još jednog nezaobilaznog događaja tokom letnje turističke sezone.

Na bini u Sportskom centru Dolina zasvirala su pet orkestra. Predtakmičenje orkestara Vojvodine za plasman u finale Sabora trubača u Guči iznedrilo je pobednika koji je ostvario pravo plasmana na Međunarodni sabor trubača u Guči. Dragačevski sabor trubača biće ove godine održan u periodu od 9. do 12. avgusta, a na redu je 57.sabor.

Pobednik ovogodišnjeg takmičenja je Trubački orkestar Danijela Kostića iz Novog Sada. Svirali su pesmu Beogradski mali pijac potopio Savu i predstavili su se narodnim kolom Danijelov čoček.

Posle održanih 10 predtakmičenja u Prijepolju, Leskovcu, Novom Sadu, Knjaževcu, Boljevcu, Vladičinom Hanu, Surdulici, Kovačici, Požegi i Zlatiboru, poznata su imena 17 orkestara koji su se plasirali na ovogodišnje takmičenje u Guči.

Nakon trube, nastupila je kultna rok grupa Atomsko sklonište. Atmosfera je dostigla vrhunac, a naša poznata rok grupa dala je sve od sebe da Padinke i Padinci, ali i njihovi gosti imaju veče za pamćenje.