avgust 20, 2018
Južni Banat

Južni Banat

Atletičari atletskog kluba "Panonija" nastupili su u 4. kolu atletskog mitinga "Mini liga centralne Srbije" u Kragujevcu u subotu, 18. avgusta.

Zbog havarije na vodovodnoj mreži bez vode je u 9:45 ostao deo Pančeva. U pitanju su ulice Stefana Stratimirovića i Moše Pijade, od Vojvođanskog bulevara do Svetog Save i naselje Miloradović. Cisterna sa vodom će se nalaziti ispred Gerontološkog centra.

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković posle pet trkačkih vikenda TCR Evropa šampionata vodi u generalnom plasmanu, nakon što je na drugoj trci u holandskom Asenu osvojio treće mesto i ponovo se popeo na podijum u jednom od najjačih svetskih šampionata.

Razlog za smanjen broj pacijenta u ambulanti za Uho grlo i nos Opšte bolnice nisu godišnji odmori već hladnjikavo leto sa smanjenim brojem dana za kupanje.

Tradicionalna, 15. manifestacija „Udicom protiv droge“, organizovana u Specijalnom rezervatu prirode „Kraljevac“, okupila je 52 dece do 14 godina.

Uz podršku lokalne samouprave i kulturne ustanove ONB Opovo, Baranda film studio sproveo je radove na renoviranju eksterijera objekta vatrogasnog doma. Pored renoviranja fasade i krova, vatrogasni dom je dobio „novi sjaj“, tako da osim funkcionalnosti zgrade, centar Barande je estetski „obogaćen“, a zgrada kao celina sa filmskim studiom predstavlja značajnu i privlačnu turističku destinaciju.

Kao i prethodnih godina članice Aktiva žena Opovo imale su značajno učešće u organizaciji Eko regate Pančevo – Opovo.

Kako su se stekli uslovi za izvršenje tretmana komaraca iz vazduha na teritoriji Opštine Opovo u smislu brojnosti populacije odraslih formi komaraca i meteo uslova, tretman će se izvršiti u danas, u ponedeljak 20. avgusta.

Koncert Dejana Petrovića i Big benda održan je minulog vikenda na bini u Padini, u Sportskom centru Dolina. Predgrupa Vlasto i Saharini zagrejala je atmosferu, a izlaskom jedanaest članova Big benda i Dejana Petrovića atmosfera dostigla je vrhunac.

Radovi sa likovne kolonije OU Invalida rada svake godine postaju sve bolji i bolji, svedoči nam predsednik udruženja, Marci Đuriš. Ove godine uspeli su da ugoste blizu 60 slikara iz različitih delova naše zemlje, a posebno iz Banata, Bačke i Srema. Bilo je slikara iz Jagodine, Beograda, Novog Sada, Sremskih Karlovaca.

Strana 1 od 159