Južni Banat

Južni Banat

Na izbornoj Skupštini Saveza za školski sport Pančeva, održanoj 16. marta, u Maloj sali Gradske uprave, izabran je Dušan Lukić za novog predsednika Saveza za školski sport Pančeva. Dosadašnji predsednik Borisav Stanković otišao je u penziju.

Ove godine letnje računanje vremena počeće 25. marta, kada je potrebno časovnike pomeriti za jedan sat unapred.

Na osnovu dostupnih podataka - uplaćene boravišne takse i podataka pristiglih od pružaoca smeštaja, broj domaćih i stranih turista koji su prošle godine boravili u Beloj Crkvi veći je za 1496, a strani turisti imali su 1000 noćenja više u odnosu na 2016. godinu.

Povodom Međunarodnog dana voda Klub podvodnih aktivnosti Pančeva, u saradnji sa Kulturnim centrom, po 15. put organizovaće Međunarodni festival podvodnog filma i fotografije.

Jezero Kraljevac je dragoceno odmorište pticama u zimskom periodu i tokom prolećnih i jesenjih migracija. Posebno pogoduje kormoranima, jatima pataka, gusaka i labudova. Kuriozitet jezera Kraljevac je i plutajuće ostrvo, površine dva hektara.

Dvorište objekta u Karađorđevoj ulici PU „Anđelka Đurić“ daleko je funkcionalnije. Izbačen je dotrajali mobilijar, postavljena kula sa toboganom, klackalice i koš. Preostalo je da se rekonstruiše stari a još uvek funkcionalan deo rekvizita, i deca će moći da uživaju u sportskim aktivnostima na svežem vazduhu.

Tradicionalna vršačka vinarska manifestacija "Vinofest" otvorena je danas u u hotelu "Srbija". Ovogodišnji, 13. Međunarodni festival vina "Vinofest" okupio oko 50 izlagača iz zemlje i inostranstva.

Tradicionalna izložba ovnova u Dolovu, po dvanaesti put biće održana u subotu, 17. marta, na platou ispred stare škole u centralnoj dolovačkoj dolini.

Odbornici Skupštine grada Pančeva danas su većinom glasova za v.d. direktora JKP Grejanje imenovali Zdenku Jokić, a za v.d. direktora Gradske stambene agencije Nenada Rakića.

Zavod za zaštitu spomenika kulture u Pančevu danas je obeležio jubilej – 25 godina od osnivanja, a svečanost je održana u Narodnom muzeju Pančevo.

Strana 1 od 52