februar 26, 2018
Južni Banat

Južni Banat

Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović u ime grada Vršca potpisala je Protokol o saradnji gradova i opština u slivu Velike Morave i slivu gornjeg Dunava - Banatski vodotokovi u Skupštini grada Beograda, koji ima za cilj smanjenje rizika od elementarnih nepogoda.

Opšta bolnica Vršac obaveštava sugrađane je akcija besplatnih preventivnih pregleda zakazana za nedelju 25. februar, od 8 do 16 časova u prizemlju nove zgrade Opšte bolnice Vršac.

Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu raspisao je: KONKURS ZA DODELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA ZA OTVARANjE NOVIH RADNIH MESTA POVEZANIH SA REALIZACIJOM NOVOG INVESTICIONOG PROJEKTA.

Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu raspisao je KONKURS ZA DODELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA ZA KUPOVINU OPREME PRIVREDNIH DRUŠTAVA POVEZANIH SA REALIZACIJOM INVESTICIJA.

Sredstvima Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine u visini od oko sedam miliona dinara, Specijalna bolnica za psihijatrijske bolesti „Dr Slavoljub Bakalović“ u Vršcu nabavila je novi rendgen aparat.

U Alibunaru je održana 51. sedinca Opštinskog veća, kojom je predsedavao predsednik opštine Predrag Belić. Na sednici je doneta Odluka o donošenju Plana javnih nabavki Opštine Alibunar za 2018. godinu.

Verski objekti u ovoj godini imaće svoje mesto u budžetu za kulturu. Biće rekontruisano nekoliko pančevačkih crkava, odnosno spomenika kulture. Novac je obezbeđen iz gradske kase.

Bogatim i sadržajnim kulturno-umetničkim programom najpre u sali za sednice Skupštine opštine Kovačica, a zatim i u holu Osnovne škole "Mlada pokolenja", kao i Galeriji Babka - obeležen je osamnaesti put Međunarodni dan maternjeg jezika.

Đaci Osnovne škole “Isidora Sekulić” iz Pančeva postali su prvaci Južnobanatskog okruga nakon što su u finalu savladali ekipu OŠ “Mladost” iz Vršca.

Vršačka stonoteniserka i reprezentativka Srbije, članica STK "Vršac" Tijana Jokić na otvorenom međunarodnom prvenstvu u Češkoj u konkurenciji parova sa Sabinom Šurjan, osvojila je bronzanu medalju.

Strana 1 od 32