januar 17, 2019
Južni Banat

Južni Banat

Dom omladine Vršac (DOV) u subotu 29. decembra, sa početkom od 22 sata, organizuje koncert benda "Artam Lili".

Radnici komunalnog preduzeća uz volontersku pomoć par lokalnih privatnih privatnih preduzeća koja su takođe dala radnike i mehanizaciju, posle trodnevnih padavina i teškog snega koji je prekrio krošnje i izazvao lomljenje grana i stabala, sprovode akciju njihovog uklanjanja i čišćenja parkova. Akcija će odvijati danas i sutra u sva četiri naselja opštine Opovo.

Gimnaziju i ekonomsku školu „Branko Radičević“ iz Kovina izabrao je Evropski ekonomski i socijalni komitet (EESC) kao učesnika iz Srbije u događaju pod nazivom „Your Europe,Your Say!“ (YEYS) koji će se održati u Briselu 21 i 22. marta 2019. godine.

JP „Gradska stambena agencija“ Pančevo, raspisuje Javni poziv za odabir korisnika za davanje u neprofitni zakup stanova u javnoj svojini grada Pančeva na određeno vreme.

U organizaciji Sportskog saveza Opštine Kovin, u subotu, 15. decembra u pozorišnoj sali Centra za kulturu održana je po 42. put svečana dodela priznanja najuspešnijima u sportu sa teritorije opštine, za 2018. godinu.

Galerija naivne umetnosti u Kovačici ove godine u potpunosti je ispunila svoj cilj i čak premašuje plan, jer je posećenost znatno veća nego prethodne.

Mrkli mrak nekoliko dana pritiska Idvor, seoce od oko 1.000 duša, čuveno kao rodno mesto velikana Mihajla Pupina. Rana tmina, kako to biva u zimskim danima već oko četiri po podnevu, vlada seoskim šorovima sve do svitanja, „blagodareći” višegodišnjem dugu za struju, koji Mesna zajednica nije u stanju da plati zbog gotovo dve godine stare blokade računa.

Vrščanka Alisa Šajn dobitnica je nagrade „Žena simbol - posvećenosti“ festivala "Bulevar ženskih tajni", kao inspiracija i motivacija za sve žene romske nacionalnosti.

Učenici odeljenja prvog razreda OŠ“Desanka Maksimović“ Kovin, imali su prvi susret sa pripadnikom MUPa Srbije, koji je ličnim predstavljanjem i ineraktivnom prezentacijom, dao odgovore na pitanja kroz teme „Šta radi policajac“ i „Zajedno protiv nasilja“ , koje se realizuju u okviru Programa „Osnovi bezbednosti dece“.

Za izvođenje javnih radova u opštini Kovačica ove godine izdvojeno je tri miliona dinara, a preko javnih komunalnih preduzeća i domova kulture uposleno je dvadesetak ljudi.

Strana 1 od 207