Gerotološki Pančevo
Južni Banat

Južni Banat

JKP Drugi oktobar obaveštava korisnike da je probni rad postrojenja za preradu vode "Pavliš" ušao u završnu fazu, koja podrazumeva početak vodosnabdevanja grada Vršca i naseljenih mesta Pavliš i Jablanka sa novoizgrađenog postrojenja.

Rekonstukcija saobraćajnice u ulici Đurđa Smederevca u Vršcu ušla je u završnu fazu - koja podrazumeva asfaltiranje kolovoza.

U okviru obeležavanja seoske slave i predstojećeg praznika Duhovi, u subotu na seoskom trgu u Deliblatu biće održana 4. po redu Međunacionalna smotra folklora pod nazivom ,,Kreni u kolo“. Manifestaciju organizuje, uz podršku lokalne samouprave, KUD ,,Paja Marganović“ iz Deliblata, a program počinje u 19h.

Manifestacija "Dani ćirilice" u Bavaništu održaće se 26. maja sa početkom u 12h u prostorijama osnovne škole "Bora Radić" u Bavaništu.

Vršačko Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara "Parakvad VŠ" počeo je sa realizacijom pilot projekta terapijskog jahanja, namenjenog osobama sa invaliditetom, u ovom slučaju deci.

U Alibunaru je održana 22. sednica SO Alibunar, kojoj je prisustvovalo 13 odbornika. Sednicom je predsedavao predsednik SO Alibunar Siniša Gavrančić.

Tehnička škola „23.maj“, u saradnji sa OŠ „Miroslav Antić“ i OŠ „Žarko Zrenjanin“ iz Banatskog Novog Sela, organizovali su u Narodnoj bašti Dan demokratske kulture.

Centralna tema 16. redovne sednice SO Bela Crkva bila je izgradnja zatvorene pijace kroz IPA projekat, a za čije pretfinansiranje lokalna samouprava treba da se kreditno zaduži sa 30 miliona dinara, što su odbornici velikom većinom glasova i usvojili.

KUD Paja Marganović iz Deliblata organizuje 4. međunarodnu smotru folklora "Kreni u kolo".

Takmičari karate kluba „AGROBANAT“ Plandište, nastupili su na međunarodnom turniru „Roda kup“ u Beogradu, i na ovom tradicionalno izuzetno jakom takmičenju ostvarili su odličan rezultat osvajanjem 5 medalja.

Strana 1 od 93