februar 19, 2019
ponedeljak, 16 april 2018 13:45

Ekipa tehničara drumskog saobraćaja Tš “Sava Munćan” deseta u Srbiji

Autor:

Na 25. Republičkom takmičenju održanom u Požarevcu, učestvovalo je 28 škola sa 214 učesnika, a požarevačka Politehnička škola bila je domaćin takmičenja.

Učenici TŠ “Sava Munćan” iz Bele Crkve zauzeli su 3. mesto u Vojvodini i 10. mesto u Srbiji u kategoriji tehničar drumskog saobraćaja.

Takmičari su se nadmetali kroz teorijski deo u kom su radili testove i računske zadatke i praktični deo na poligonu.

Ekipu TŠ “Sava Munćan” činili su Aleksa Jović i Milutin Velišić koje su pripremali profesori Igor Ivašković i Biljana Milovanov u teorijskom delu, i Zoran Balan u praktičnom delu. Učestvovali su samo u kategoriji tehničar drumskog saobraćaja, jer za sada samo taj smer postoji u školi.

- Zadovoljni smo onim što su pokazali naši učenici. Nakon završetka praktičnog dela na poligonu naši učenici i profesori su pozvani da pomognu Agenciji za bezbednost saobraćaja u edukaciji i promovisanju bezbednog ponašanja u saobraćaju gde su iskoristili prethodno stečena iskustva.

Značaju bezbednosti saobraćaja u TŠ “sava Munćan” posvećuje se velika pažnja, a profesori i učenici redovno edukuju učenike osnovnih škola i građane kada god se za to ukaže prilika.