februar 16, 2019
ponedeljak, 16 april 2018 13:40

KPA “Bela Crkva” treći u Srbiji u ukupnom plasmanu

Autor:

Otvoreno prvenstvo Srbije i Otvoreno prvenstvo Vojvodine u podvodnim veštinama održano je u Somboru na zatvorenom bazenu „Mostonga“. Muška ekipa KPA “Bela Crkva” osvojila je 2. mesto, a žensku ekipu su sekunde delile od pobedničkog postolja.

Sa osvojenim bodovima u muškoj i ženskoj konkurenciji, KPA “Bela Crkva” je u ukupnom ekipnom plasmanu stigla do treće pozicije u državi i pokrajini.

Domaćini takmičenja bili su članovi Društva podvodnih aktivnosti “Sombor“. Takmičenje u podvodnim veštinama spada među najzahtevnije ronilačke discipline jer pored brzinskih kvaliteta treba pokazati i izuzetnu ronilačku spretnost i znanje.

Ekipa KPA nastupila je u sastavu Neven Selaković i Dušan Mihajlović u muškoj konkurenciji i Ana Sekulović i Aleksandra Vuk u ženskoj konkurenciji.

Muški par Selaković - Mihajlović je postigao izuzetno vreme na stazi i nastup krunisao drugim mestom, odmah iza domaćina DPA “Sombor” koji je već godinama neprikosnoven u ovoj disciplini a ispred takmičara iz Subotice.

Ženska ekipa Sekulović – Vuk uspešno su je prošla sve prepreke na zahtevnoj stazi ali su ih sekunde delile od treće pozicije.

Od početka takmičarske sezone članovi KPA “Bela Crkva” postižu zapažene rezultate, a motivacija im je, kako kažu, ne samo pobedničko postolje, već i obeležavanje 40 godina postojanja kluba.