februar 16, 2019
ponedeljak, 29 januar 2018 14:30

Svetosavska akademija u Jasenovu

Autor:

Domaćini Svetosavske akademije bili su učenici i nastavnici Oš „Đorđe Maletić“ iz Jasenova sa programom “Put se za putnikom rađa”. U programu je učestvovao kao i prethodnih godina i gradski hor “Bella musica”.

Pokrovitelj Svetosavske akademije - lokalna samouprava opštine Bele Crkve nagradila je poklon karticama vrednosti 5.000 dinara 35 učenika koji su postigli izuzetne uspehe tokom školske 2016/17 godine, dok su učenici generacije nagrađeni poklon karticom vrednosti 10.000 dinara. Darivanju se pridružio i Nacionalni savet češke nacionalne manjine koji je obezbedio češko-srpski- srpsko - češki rečnik za sve najbolje đake.

svet. akademija publika

Duh svetosavlja, svečarsko raspoloženje, nadahnuta i uvežbana deca i aplauzi publike učinili su da i ove godine Svetosavska akademija bude događaj vredan pamćenja.

- Uvaženo sveštenstvo, roditelji i nastavnici, dragi naši učenici. Sveti Sava je znao važnost obrazovanja, ostavio nam je u nasleđe dobre i jake temelje koje smo dužni da pamtimo i unapređujemo. Nema napretka društva bez obrazovanih vrednih i poštenih ljudi. Talenat i radne navike kod dece moramo svi da postičemo i nagrađujemo. Sigurno je da sa tim što naša deca postižu svi možemo da budemo ponosni, rekao je Darko Bogosavljević predsednik opštine Bela Crkva.

O životu Svetog Save i značaju govorio je protonamesnik Stefan Jovičić starešina hrama Svetog Jovana Bogoslova, koji je pohvalio okupljanje i proslavu dana Svetog Save utemeljitelja crkve, države i školstva.

Program su sa učenicima pripremili koordinatorka Ružica Petrović, profesorka srpskog jezika i književnosti, Danijela Dragan, nastavnica srpskog jezika i književnosti. Sa školskim horom su radili Danijela i Nenad Jokanović, profesori muzičke kulture i Slađana Dobrić Zarkula, nastavnica muzičke kulture.

Scenografiju je osmislio i izveo Blagoje Milojević, profesor likovne kulture sa saradnicom Slađanom Milenković, nastavnicom razredne nastave. Za tehniku je bio zadužen Goran Kozić, profesor informatike i tonac Goran Cvetković.