januar 22, 2019
petak, 22 jun 2018 07:23

Godišnji koncert gradskog hora „Bella musica“

Autor:

Muzika za sva vremena bila je tema godišnjeg koncerta gradskog hora „Bella musica“, pa je publika mogla da čuje širok opus u izvođenju solista i hora.

Svake godine program Belocrkvanskog karnevala obogati koncert hora koji uz podršku lokalne samouprave radi i pronosi ime Bele Crkve na Međunarodnim festivalima, sa kojih donose priznanja.

Izuzetno je veliki broj kompozicija koje spadaju u kategoriju muzika za sva vremena, profesori Danijela i Nenad Jokanović i nastavnica Gordana Nikolić dugo su birali repertoar, a da je izbor bio pravi pokazale su reakcije publike – burni aplauzi i poneka suza.

Izvedene su starogradske pesme, profesori Nenad Jokanović, Zoran Šarbanović i muzički saradnik Željko Šarbanović odsvirali su i dva kola kako bi publiku potsetili da je kolo uvršteno na Uneskovu reprezentativnu listu nematerijalnog kulturnog nasleđa čovečanstva i predstavlja veliko priznanje bogatstvu srpske kulturne baštine.

Gost na koncertu, kao i svake godine bio je prof. Nikola David tenor i kantor, koji je u ponedeljak u Sali Muzeja održao i solistički koncert. Solo munere su pevale i Snežana Tanasković, Tanja Sekulić, Valentina Votipka Tot, Ljubina Šupić, Danijela Stamenković i Biljana Stanisavljević.

Deo koncerta bio je posvećen i muzici koja nas vezuje za SFRJ i čini se da je upravo taj deo publika primila sa najviše emocija.