februar 23, 2019
četvrtak, 26 april 2018 06:57

Stefan Seratlić među najboljim recitatorima u Vojvodini

Autor:

Stefan Seratlić iz Alibunara potpuno je opravdao svoje učešće na Završnoj smotri najboljih recitatora Vojvodine pod nazivom „Pesniče naroda mog“, koja je sastavni deo jedinstvene selekcije za Republičku smotru recitatora. Pred njim je sledeći krug takmičenja.

Smotra recitatora je izuzetno složena i masovna manifestacija koja podrazumeva školske, opštinske, regionalne i pokrajinske takmičarske manifestacije, do samog finalnog republičkog takmičenja, koje će se ove godine održati u Valjevu 19. maja. Na pet zonskih smotri – Subotica, Sremska Mitrovica, Čoka, Bač i Kovin plasiralo se 498 recitatora. Na smotrama stručni žiri je odabrao 159 recitatora u 3 starosne kategorije: najmlađi uzrast 1- 4 razred, srednji uzrast 5 – 8. razred i stariji uzrast - srednjoškolci i stariji.

Žiri pokrajinske smotre u sastavu: Miodrag Petrović, Katalin Fazekaš, Ana Leskovac, Niku Čobanu, Mihajlo Zazuljak i Katarina Čeliković proglasili su najbolje recitatore Vojvodine i odbrali po 9 recitatora iz svake kategorije, među kojima je i naš Stefan Seratlić, učenik osnovne škole “3.oktobar” iz Lokava.

Samo takmičenje ima za cilj da razvija kod dece osećanja za osnovne etičke i estetičke norme koje sadrži poezija, kultivisanje govornog izraza i razvijanje komunikacijskih veština, ali i negovanje i očuvanje svog maternjeg jezika kao osnovnog obeležja nacionalnog identiteta i negovanje kulture govora i javnog scenskog nastupa.