februar 16, 2019
nedelja, 28 januar 2018 08:33

Održan sastanak Aktiva direktora osnovnih škola na teritoriji opštine Alibunar

Autor:

U prostorijama školskog centra održan je sastanak Aktiva direktora svih osnovnih škola na teritoriji opštine Alibunar.

Pored razgovora o početku drugog polugodišta, najvažnije teme sastanka su bile izveštaj i naredni procesni planovi i koraci povodom osnivanja Opštinskog saveta roditelja opštine Alibunar, razmatranje i dogovor oko datuma kalendara takmičenja i smotri učenika naše opštine.

Predsednik Aktiva direktora, Dušan Bogdanović, pozdravio je prisutne kolege i poželeo im srećan početak drugog polugodišta.

- U interesu naših učenika i nastavnog osoblja škola je poboljšanje kvaliteta nastavnog procesa , a kroz razna takmičenja i smotre možemo videti kako smo pozicionirani. Na nama je da stvorimo sve neophodne uslove da se takmičenja još više razvijaju i dobiju na značaju, a kada su u pitanju nadareni učenici, jedno od glavnih događaja gde mogu da iskažu svoja znanja i veštine jesu takmičenja.

Direktor O.Š. “Dušan Jerković”, Dušan Bogdanović je i koordinator opštinskog saveta roditelja, pa je obavestio direktore o osnivanju i konstitutivnoj sednici opštinskog saveta roditelja.

- Opštinski savet roditelja čine predstavnici Saveta roditelja svih obrazovnih ustanova sa područja opštine Alibunar. Jedan od razloga zbog koga se pristupilo organizovanju saveta na nivou jedinica lokalne samouprave je potreba sprovođenja akcija rešavanja problema sve prisutnijeg nasilja u školama. Savet treba da napravi akcioni plan delovanja I potrebno je da se Opštinski savet roditelja sastaje minimum jednom mesečno, a predsednik Aktiva direktora treba ovom Savetu da svaka tri meseca podnosi izveštaj o trenutnom stanju. Predlog je da se aktivno uključe i pojedine institucije kao što su Centar za socijalni rad i Dom zdravlja.

Sastanku je prisustvovala i Adrijana Sfera, član Opštinskog veća zadužen za obrazovanje.

- Za uspeh u obrazovanju, potrebna je zajednička akcija ne samo nastavnika, roditelja i đaka, već kompletne lokalne zajednice. Lokalna samouprava podržava inicijativu organizovanja školskih takmičenja i učiniće sve što je neophodno da budu obezbeđena sva potrebna sredstva za uspešno održavanje takmičenja. Što se tiče opštinskog saveta roditelja u kojima se nalaze predstavnici roditeljskih saveta svih škola sa teritorije naše opštine, obezbeđeni su uslovi da tako udruženi i umreženi roditelji lakše prevazilaze probleme sa kojima se suočavaju tokom školovanja svoje dece i u tome imaju našu apsolutnu podršku, jer nam je u interesu da gajimo homogeno društvo i razvijamo zdravo okruženje za našu decu.

Na sastanku je utvrđen i kalendar takmičenja:

takmicenja skole alibunar 2018 RAspored